artikel

‘Mooie grote coupes in trek

IJs

Met een goed gevoel sloten ondernemers Ando en Sandra Gollenbeek op 1 oktober voorlopig de deuren van ijssalon Pisa in Zevenaar. Het seizoen zat erop. Op de valreep draaide het echtpaar nog een aantal prima dagen. Het laatste weekend van september bracht een bescheiden nazomertje. ‘De mensen hadden na een desastreuze septembermaand toch weer zin in ijs’ aldus Ando. ‘Ons terras hier op de Markt zat helemaal vol.

‘Mooie grote coupes in trek

‘Ik had sowieso niets te klagen’, geeft Gollenbeek aan. ‘Het slechte voor- en najaar zijn van juni tot en met augustus ruimschoots gecompenseerd. Uiteindelijk kende mijn ijssalon qua omzet een beter seizoen dan in 2000. Het vernieuwde interieur van de zaak trok dit jaar veel nieuwe klanten. Jawel, bij nóg beter weer hadden we zonder twijfel een nóg betere omzet gedraaid. Maar mij hoor je echt niet mopperen.

Ik zit nog maar kort in het ijsvak. Nadat mijn vrouw en ik deze ijssalon begin 2000 overnamen, hadden we niet kunnen dromen dat het zo goed zou lopen. Ook operationeel. Toen we de stap maakten moesten we de cursus ijsbereiden nog volgen. We zijn in de horeca van nul af begonnen. Ik kon zelfs nog geen kopje koffie zetten.’

Inmiddels weet Ando Gollenbeek wat er in het ijsvak te koop is. Het afgelopen seizoen was het helblauwe Smurfenijs bij hem een hardloper. ‘Ik bracht het in het assortiment, net toen op de televisie die spotjes van Veilig Verkeer met Vader Abraham werden uitgezonden. Het liep prompt storm.’

Binnenkort wil de Zevenaarse ondernemer op de vakbeurs in het Italiaanse Longarone nieuwe ideeën opdoen voor het volgende seizoen. Met name op het gebied van coupes gaat Gollenbeek er zijn licht opsteken. ‘Want de vraag naar mooie en grote coupes neemt toe’, weet hij. ‘De mensen hebben geld en dat moet op. Bijvoorbeeld aan een lekker ijsje, zelfs als het slecht weer is. Ik zorg dan dat ik veel warme smaken in voorraad heb. Ik zeg altijd maar zo: Hoe kouder het weer, hoe warmer het ijs.’

Reageer op dit artikel