artikel

‘Gouden IJscoupe’ in Oosterse sferen

IJs

Met de creatie ‘Oosters IJsfondue’ is gisteren Brigitte den Ouden van IJssalon Vivaldi uitgeroepen tot winnares van de ‘Gouden IJscoupe 2003’. Uit handen van juryvoorzitter Maarten Colijn ontving zij een grote wisselbeker en een geldprijs van € 225,-.

‘Gouden IJscoupe’ in Oosterse sferen

De tweede prijs ging naar Itala Guerra van IJssalon Talamini te Deventer. Zijn creatie ‘Coco Bello’ werd door de jury als ‘oosters en indisch’ betiteld. Zijn prijs bestond uit eveneens een beker én een geldprijs van € 115,-.

Marjo Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert, winnares van 2002, pakte met de creatie ‘Rafaella’ de derde prijs en ontving € 60,-.

De opdracht van de vakwedstrijd was om in zes minuten vier identieke ijscraties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Een ijssoort diende in ieder geval cocosijs te zijn. De jury beoordeelde onder andere op smaakcombinatie, presentatie, structuur, kleur, productkennis en originaliteit. Opvallend was dat de meeste deelnemers gekozen hadden voor de combinatie chocolade-cocos of fruitsmaken met cocos. Het thema Oosters en tropisch was goed vertegenwoordigd.

Maarten Colijn sprak tijdens de uitreiking zeer lovend over het niveau van de twintig deelnemers. Hij complimenteerde de finalisten met het lef om hun bedrijf tijdens de IJsvak te promoten met gedegen vakmanschap. Wel maakte hij de kanttekening dat de deelnemers goed de kostprijs in de gaten moeten houden. Hij wilde zelfs één van de deelnemers een nieuwe, goedkopere slagroomleveranciers adviseren. Er moet immers omzet worden gemaakt. Tenslotte wenste hij alle aanwezigen een fantastisch ijsseizoen toe met veel zon!

Reageer op dit artikel