nieuws

Record tijdens festival van Bram Ladage

Friet 175

Record tijdens festival van Bram Ladage

Bram Ladage organiseert op zondag 13 oktober voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival. Dit jaar vindt het festival voor de tweede keer plaats in hartje Rotterdam: pal naast de Markthal. Daar komt een recordaantal kinderen op af.

Tijdens het evenement zijn alle frietliefhebbers welkom om te ontdekken hoe de friet van Bram Ladage wordt gemaakt. Jong en oud krijgen niet alleen de kans om te herkomst van de friet te achterhalen, maar ook om zelf aan de slag te gaan met schillen, hakken en bakken. Er is ook muziek tijdens het festival, verzorgd door artiesten vanaf een podiumwagen.

Bezoek van basisschoolleerlingen

Het festival bestaat uit twee delen: op vrijdag 11 oktober komen basisschoolkinderen naar het festivalterrein om alles te leren over de herkomst van de frietjes. Er komen 252 leerlingen, een record volgens Bram Ladage. Alle kinderen uit de havenstad zijn op zondag 13 oktober van harte welkom.

Opbrengt naar goed doel

Bram Ladage verkoopt speciale patatbonnen tijdens het festival. De totale opbrengst hiervan wordt tijdens een officieel moment overhandigd aan de Voedselbank.

‘Het is niet voor elke Rotterdammer vanzelfsprekend om een Brammetje te kopen. Om de armoedegrens een warm hart onder de riem te steken, doneren we dit jaar graag een mooi bedrag aan de Voedselbank. Op deze manier kan elke Rotterdammer genieten van onze lokale trots’, aldus Rocco Ladage.

Reageer op dit artikel