nieuws

Leon&León introduceert koolhydraatarme friet

Friet 15628

Leon&León introduceert koolhydraatarme friet

Leon&León hebben ’s werelds eerste koolhydraatarme friet ontwikkeld. Met 30%* minder koolhydraten, calorieën en vet is de friet verantwoord. Voorlopig is de friet alleen in de supermarkt verkrijgbaar, maar als het een succes wordt, wordt de friet ook gelanceerd in de foodservice markt.

Hoewel de meeste aardappelen van nature hoog in koolhydraten zijn, worden voor Leon&León enkel koolhydraatarme aardappelen gebruikt. De geheel natuurlijke coating zorgt ervoor dat de aardappel als friet kan worden bereid en dat er geen extra zout nodig is. De friet is speciaal ontwikkeld voor bereiding in de airfryer, waardoor er ook geen frituurvet aan te pas hoeft te komen.

Leon&León

In 2012 kreeg de Nederlandse schrijver Leon de Winter te horen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dus moest hij gedag zeggen tegen zijn favoriete snack: friet. Samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman begon hij aan een zoektocht naar lowcarb frietjes. De zoektocht leverde weinig op binnen het bestaande retail-assortiment, maar het feit dat er koolhydraatarme aardappelen geteeld werden, was voor beide Leons genoeg reden om dan maar zelf friet te gaan ontwikkelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken zeer geschikt, mits de frieten waren omhuld met een geheel natuurlijke coating.

Reageer op dit artikel