nieuws

Frietboutique en brasserie Maris Piper lanceren luxe frietje met verse truffel

Friet 398

Frietboutique en brasserie Maris Piper lanceren luxe frietje met verse truffel

Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen van Frietboutique hebben weer een chef-kok gestrikt voor een frietspecial. Samen met Angelos Kremmydas van brasserie Maris Piper in Amsterdam introduceren ze de Truffelpi(e)per.

Na specials als het Sterrenfrietje, de Lobster fries en het Frietje chocolade, is truffel de grote ster in de nieuwe limited edition van Frietboutique, ontwikkeld samen met chef-kok Angelos Kremmydas van de luxe Amsterdamse brasserie Maris Piper.

Colatura boter

Voor de Truffelpi(e)per zijn de frietjes dunner gesneden dan normaal bij Frietboutique. Er is speciaal ontwikkelde colatura boter toegevoegd. Colatura is een typisch Italiaanse smaakmaker die gerechten net een beetje meer geeft en zorgt voor een extra volle, roomzoute smaak. Over de frietjes zijn fijngesneden sjalot en bieslook gestrooid. Als laatste gaat er 3,5 gram verse zwarte truffel overheen.

‘Truffel past goed bij de herfst en het frietje met truffelmayonaise is een van de meest bestelde combinaties’, zegt Pebbles van Noorden over de keuze van de nieuwste limited edition fries. De ondernemers hebben door het gebruik van verse truffel een luxere variant van die combinatie neergezet. ‘Je hebt voor dit frietje geen saus nodig, maar voor de echte fan hebben we een bakje echte truffelmayo.’

Over de chef

Maris Piper in de Frans Halsstraat in Amsterdam is onderdeel van The Breda Groep. Chef-kok Angelos Kremmydas is geen onbekende in de horecawereld. Zo heeft hij drie jaar lang in de keuken gestaan van de beroemde kookboekenchef Yotam Ottolenghi in London en in Amsterdam voor sterrenchef Ron Blaauw gewerkt bij Nacarath. Sinds april is Kremmydas te vinden in de keuken van Maris Piper.

De Truffelpi(e)per is de hele maand november voor 12 euro verkrijgbaar bij de vestigingen van de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam en bij Maris Piper.

Angelos Kremmydas van brasserie Maris Piper

Angelos Kremmydas van brasserie Maris Piper

Friet met kreeft

Sammy en Pebbles hebben hebben al een flink aantal samenwerkingen op hun naam staan, waaronder het Sterrenfrietje met sterrenrestaurant Bridges, het frietje chocolade met Hands Off My Chocolate, de Lobster fries met HMB Restaurant, het frietje boerenkool met sterrenchef Ron Blaauw, de Choc-Krok met Rotterdamse Banketbakkerij H. van der Heyden en een frietje met 10 gram kaviaar in samenwerking met House of Caviar & Fine Food.

Frietboutique

De ondernemers begonnen in 2013 met de IJsboutique in Amsterdam. Al snel breidden Sammy en Pebbles met friet. Zes jaar later hebben zij een vestiging in zowel Amsterdam als Rotterdam. Frietboutique levert ook voorgebakken friet aan de horeca.

Cafetaria Top 100

(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal.


Reageer op dit artikel