nieuws

Farm Frites wil in 2025 meer dan een miljoen ton friet produceren

Friet 378

Farm Frites wil in 2025 meer dan een miljoen ton friet produceren

Farm Frites wil over vijf jaar twee keer zoveel friet produceren, wat neerkomt op meer dan een miljoen ton per jaar. Dat zegt de directeur van de frietfabrikant, Leon Boer, tegen Nieuwe Oogst.

Farm Friet wil zo voldoen aan de stijgende vraag. Boer verwacht dat de wereldconsumptie over vier jaar 14 miljoen ton zal zijn, vooral door de groeiende markten in China, India en het Midden-Oosten. De fabrikant wil ook de toenemende kosten van de aardappelteelt en -verwerking compenseren.

40 ton friet per uur

De fabriek in Oudenhoorn moet eind volgend jaar gereed zijn om 40 ton friet per uur te produceren. In België, Polen en Egypte worden nieuwe lijnen neergezet. Ook wil Farm Frites buiten de EU een nieuwe fabriek bouwen.

Focus op coating

De fabrikant focust daarbij op het coaten van friet met zetmeel, waardoor de friet krokanter wordt. ‘Wij zien dat dit voor diverse markten een nieuwe trend is en daarom maken we een deel van onze nieuwe productielijnen geschikt om de coating aan te brengen’, aldus Boer tegen Nieuwe Oogst.

De directeur laat ook weten dat de frietproductie het afgelopen jaar met 6 procent is gestegen, ondanks de tegenvallende oogst.


Reageer op dit artikel