nieuws

Cafetaria Oliver heropent met verse friet van Friethoes

Friet 597

Cafetaria Oliver heropent met verse friet van Friethoes

Verse friet, goede snacks en constante kwaliteit; zo wil Dennis Terpstra als nieuwe eigenaar van Cafetaria Oliver de Apeldoorners naar zijn zaak trekken. ‘Ik hoop dat mensen het waarderen.’

Dennis Terpstra (43) is de derde eigenaar van Cafetaria Oliver aan de Trekweg in Apeldoorn. Hoewel hij aan het interieur vrij weinig heeft veranderd, zullen gasten aan het assortiment wel degelijk merken dat er een andere wind waait in de zaak, die sinds donderdag 5 september weer open is.

Terpstra heeft ervaring in de frituurbranche; in het verleden runde hij een snackwagen. Marja Boerboom, die 26 jaar geleden met Oliver begon, staat de nieuwe eigenaar bij tijdens de opstart.

Uniek in Apeldoorn

De grootste verandering is dat de cafetaria sinds de heropening verse friet verkoopt. Daarmee is het één van drie cafetaria’s in Apeldoorn met verse friet. Terpstra heeft echter een product dat de andere twee niet hebben. De ondernemer heeft er bewust voor gekozen om de friet voorgebakken in te kopen.

‘Als ik zelf aardappels moet snijden, wassen en voorbakken, kost me dat meer geld en tijd. Daarom heb ik contact gezocht met Friethoes in Haarlem. Ik ben op dit moment exclusief verkooppunt van Friethoes in Apeldoorn. Ik hoop dat dat zo blijft.’

Cafetaria Oliver verse friet

Minder zout op verse friet

De friet gaat bij Oliver nu in kartonnen bakjes, en hij communiceert dat er minder zout nodig is op verse friet. ‘De porties zijn ook kleiner als bij diepvriesfriet, maar verse friet vult sneller. Ik hoop dat mensen dat waarderen.’

Cafetaria Oliver verse friet

Vaste lijn kwaliteitssnacks

Verder verkoopt Terpstra alleen kwaliteitssnacks en blijft daar ook consequent in. ‘Ik wil daar een vaste lijn in houden. Als ik nu een bepaalde kroket in huis haal, dan heb ik die over twee jaar ook nog. Ik wil niet drie of vier keer van merk wisselen omdat het toevallig goedkoper is. Mensen moeten er vanuit kunnen gaan dat het bij mij altijd hetzelfde is, dat geldt ook voor de frituurolie. Want ze proeven het als je ineens iets anders hebt. En dan ga je met je zaak bergafwaarts.’

Ruimere openingstijden

De openingstijden heeft hij verruimd. ‘Dan doen meer cafetaria’s in Apeldoorn’, weet Terpstra. ‘Kennelijk is daar toch vraag naar.’ Oliver is nu zeven dagen open in plaats van zes, en elke dag tot 21.00 uur. Voor maaltijdbezorging staat alles klaar. ‘Maar eerst wil ik opstarten, kijken hoe het draait en of mensen de verse friet waarderen.’

Cafetaria Oliver verse friet


Reageer op dit artikel