nieuws

Aviko bouwt grote frietfabriek in België

Friet 415

Aviko bouwt grote frietfabriek in België

De Nederlandse aardappelverwerker Aviko bouwt een grote frietfabriek in België. Met de nieuwe fabriek hoopt Aviko te profiteren van de snel groeiende markt voor diepgevroren aardappelproducten.

De nieuwe fabriek van Aviko in Poperinge kan 175.000 ton diepvriesfriet en 11.000 ton aardappelvlokken per jaar produceren. De friet die van de band rolt, wordt vervoerd naar klanten in onder meer West-Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Duurzaamheid

Aviko laat weten bij de bouw van de nieuwe faciliteiten ‘waar mogelijk’ rekening te houden met duurzaamheid. Zo krijgt de fabriek zonnepanelen op het dak en worden restmaterialen en water volledig hergebruikt. De fabriek opent naar verwachting per september 2021 en geeft werk aan zo’n 155 mensen.

Vier grootste aardappelverwerkers

Aviko behoort naar eigen zeggen tot de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld (samen met McCain, Farm Frites en Lamb Weston/Meijer) en verkoopt zijn friet en andere aardappelspecialiteiten in 110 landen. Het bedrijf heeft naast Nederland en België ook fabrieken in Zweden, Polen, Duitsland en China.


Reageer op dit artikel