nieuws

Plaza Jagershoef wil op bierfestival indruk maken met frietspecials

Friet 1049

Plaza Jagershoef wil op bierfestival indruk maken met frietspecials
Hugo van Wandelen (links) en Theo van Gemert (Foto: Studio38c

Voor Theo van Gemert en Hugo van Wandelen van Plaza Jagershoef komt een wens in vervulling. De ondernemers staan op 24 en 25 augustus op het Van Moll Fest 2019 met hun frietspecials, de Plaza Royals. Daarnaast verkopen ze fish & chips. ‘Het is de eerste keer dat we zoiets doen.’

Plaza Jagershoef is één van de negen horecazaken op het Van Moll Fest 2019 in het Evoluon in Eindhoven. Op dit festival, georganiseerd door Van Moll Craft Beer, zijn 28 brouwerijen uit verschillende landen aanwezig. Het festival groeit; deze vijfde editie is de eerste die twee dagen duurt. Er worden zo’n 5000 bezoekers verwacht.

Gezonde spanning

‘We zijn vereerd dat we hiervoor zijn gevraagd. We voelen een gezonde spanning’, zegt Theo van Gemert. ‘Het is de eerste keer dat we zoiets doen.’

De ondernemers zijn benaderd door de organisator van het festival. ‘De meeste brouwers komen dit jaar uit Engeland, dus ze zochten iemand die fish & chips kon doen. Daarnaast willen ze niet zomaar friet, maar iets bijzonders.’

Voor de Plaza-ondernemers komt daarmee een wens in vervulling. ‘Wij geloven heilig in onze frietspecials, de Plaza Royals. We hebben ze altijd willen testen op een festival. Wij vinden zelf namelijk dat het eten op festivals vaak tegenvalt. Wij denken dat als iemand met een Royal voorbij loopt, de hoofdjes gaan draaien.’

Vier frietspecials

Plaza Jagershoef presenteert vier Royals. ‘Natuurlijk de Athene, met gyros, tzatziki, feta, tomaat, komkommer en rode ui. Dat blijft onze topper. Daarnaast hebben we chili cheese fries en de Kansas met pulled pork.’ Als vierde wordt de Brussel omgetoverd tot de Royal Van Moll. ‘Dat is een frietje met stoofvlees. Dat maken we voor de gelegenheid met bier van Van Moll.’

Plaza Jagershoef

Plaza Royals bij Plaza Jagershoef in Eindhoven. Foto: Studio38c

Verse vis

Fish & chips maken de ondernemers speciaal voor het festival. Dat is geen dagelijkse kost, dus hebben ze zich goed voorbereid. ‘We hebben allebei een koksachtergrond dus we kunnen wel wat, maar we hebben het toch een paar keer getest. We maken zelf bierbeslag, met bier van Van Moll. We gebruiken verse heek. Ze krijgen er frietjes bij, tartarsaus, verse peterselie en azijn voor de liefhebbers. We doen het op een mooi palmbord met een krantenpapiertje eronder. Het complete verhaal.’

Frietkraam gehuurd

Voor het festival hebben ze een frietkraam gehuurd. ‘Voor de kraam zetten we een uitgiftepunt op. Hugo en ik bakken friet en vis voor de kraam staan twee medewerkers om de gerechten af te maken met toppings, sauzen en dergelijke. We hebben een grote bain marie op wielen voor de warme componenten. Dan zijn er nog twee medewerkers om bestellingen aan te nemen.’

Goed gevoel

Theo van Gemert heeft een goed gevoel over het festival. ‘We denken dat het heel goed gaat lopen. Je bent natuurlijk afhankelijk van het weer, dat is een risico. Maar ook dat ziet er goed uit. Als het een succes is, zijn we er volgend jaar weer voor te porren.’

Het Van Mol Fest 2019 vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus in het Evoluon in Eindhoven, beide dagen van 13.00 tot 21.00 uur.


Reageer op dit artikel