nieuws

Medewerkers Europees Parlement klagen over duurdere friet

Friet 565

Medewerkers Europees Parlement klagen over duurdere friet

Medewerkers van het Europees Parlement zijn niet blij met de verhoogde prijs van friet in de kantines. Ook andere producten zijn duurder geworden.

Een portie friet in de kantines van het Europees Parlement kostte voorheen €2, maar is nu verhoogd naar €2,50. Ook de dagsoep is van €0,80 naar €1 gegaan. Dat de prijsverhoging is doorgevoerd terwijl de meeste leden en medewerkers op vakantie zijn, stuit velen tegen de borst. Daarover schrijft de politieke nieuwssite Politico.

BTW en hogere prijzen

De prijzen in de kantines in Brussel, Straatsburg en Luxemburg zijn met 25 procent verhoogd, onder meer vanwege nieuwe contracten met leveranciers die hogere prijzen met zich meebrengen. Ook wordt er nu btw gerekend, wat tot nu toe niet gebeurde. Het eten werd voorheen ook gesubsidieerd, wat de belastingbetaler minstens 5 miljoen euro per jaar kostte. Ook dat is nu voorbij.

Onaanvaardbaar

Volgens vakbonden zijn de prijsverhogingen onaanvaardbaar, omdat niet de goedbetaalde politieke medewerkers daar eten, maar vooral het personeel dat een bescheiden salaris krijgt, zoals administratief medewerkers, schoonmakers, beveiligers en de kantinemedewerkers zelf.

Chemische aanval

Medewerkers zijn wel tevreden over kwaliteit van het eten in de kantines van het Europees Parlement, meldt Politico. Bij de NAVO zijn de recenties minder, en wordt het eten vergeleken met een chemische aanval op de vrije wereld.


Reageer op dit artikel