nieuws

Foodmaster komt met 3 nieuwe frietspecials

Friet 1428

Foodmaster komt met 3 nieuwe frietspecials

Foodmaster presenteert tot en met juni drie nieuwe frietspecials. De Mexicaanse, Chinese en Indonesische varianten moeten de franchisenemer de kans geven om de gemiddelde besteding te verhogen.

De Mexicaanse frietspecial is bedacht met de nachofan in gedachten. Foodmaster kiest voor klassieke Mexicaanse ingrediënten: chili con carne, guacamole en nacho’s. De combinatie van nacho’s én knapperige friet geeft volgens de formule een echte crunchy smaakbeleving. ‘De kaassaus maakt het helemaal af.’

Foodmaster Mexicaanse frietspecial

Mexicaanse frietspecial

De Chinese frietspecial is geïnspireerd door een nieuwsbericht dat babi pangang Nederlands cultureel erfgoed zou kunnen worden. De frituurcultuur van Foodmaster paste perfect bij dit beeld, aldus de formule. Na een proefsessie bleek het gerecht goed bij friet te passen. Het zuurtje van de augurk compenseert weer het zoete van de babi pangang.

Foodmaster Chinese frietspecial

De Chinese frietspecial

Voor de Indonesische frietspecial is kipsaté gekozen als hoofdingrediënt. Om echt in Indonesische sferen te komen heeft Foodmaster gekozen voor de toppings seroendeng en atjar.

Foodmaster Indonesische frietspecial

De Indonesische frietspecial.

De recepten werden samen met VHC Jongens ontwikkeld. De frietspecials zijn sinds april verkrijgbaar bij Foodmaster en worden tot eind juni aangeboden.

De nieuwe gerechten zijn een vervolg op de eerder geïntroduceerde specials die inmiddels bij veel Foodmasters een vast onderdeel van de kaart vormen. Destijds zijn de friet hete kip, kapsalon en pulled pork in het assortiment opgenomen.

Gemiddelde besteding

Foodmaster kiest nu wederom voor frietspecials, omdat het de franchisenemers de kans geeft de gemiddelde besteding te verhogen. Tegelijkertijd biedt een ondernemer met de meer variatie aan, waardoor bestaande gasten weer iets nieuws kunnen proeven, zo is de gedachte. Dit moet bijdragen aan het verhogen van de bezoekfrequentie.


Reageer op dit artikel