nieuws

Friethuys brengt ambachtelijke friet naar Hardenberg

Friet 2170

Friethuys brengt ambachtelijke friet naar Hardenberg

Horecaondernemer Henry Bouwhuis heeft Friethuys Hardenberg geopend. Bouwhuis heeft al een restaurant in Hardenberg, maar met zijn nieuwe zaak komt een droom uit.

‘Ik wilde altijd al ambachtelijke friet verkopen’, zegt Henry Bouwhuis, die sinds 2010 Henry’s American Diner runt buiten het centrum. Die zaak bestaat uit een restaurant en een cafetaria. ‘Daar maken we ook alles zelf, zoals spareribs, schnitzels, saté. Verse friet is toch wel de mooiste tak van de sport binnen het friet bakken. Maar daar heb ik niet de ruimte voor opslag, snijden en terugkoelen. In het centrum is verder nog geen verse friet te krijgen, dus ik zag een kans voor het Friethuys.’

Ambachtelijke snacks

Het Friethuys is een zaak met 70 vierkante meter verkoopruimte en 32 zitplaatsen in het centrum van Hardenberg. Naast ambachtelijk friet verkoopt Henry Bouwhuis een aantal snacks. ‘Goede, ambachtelijke kroketten en frikandellen. Straks hebben we ook een groentekroket.’

5 manieren om je te onderscheiden met friet

5 manieren om je te onderscheiden met friet

Goede  koffie

Daarnaast verkoopt het Friethuys roomsoftijs, milkshakes en koffie. ‘Goede koffie, van Catunambú. Dat is een Spaanse koffie. Deze is wat duurder, maar er zijn meer koffieverkooppunten in het centrum, dus ik moet me onderscheiden.’

Duurzame verpakkingen

Het Friethuys onderscheidt zich ook met verpakkingen, die zoveel mogelijk plasticvrij zijn. Zo zijn de milkshakebekers van karton en de rietjes van papier. ‘Die rietjes blijven een half uurtje goed. Misschien dat dat in de toekomst beter wordt. En we hebben extra lange frietvorkjes van hout, om de friet mee onder uit de zak te halen’, aldus Bouwhuis.

 


Reageer op dit artikel