nieuws

AnyTyme Lelystad verrast met zoete aardappelfriet

Friet 546

Vincent Oud van AnyTyme Lelystad heeft zijn gasten dolenthousiast gemaakt over zoete aardappelfriet. De vraag was zo groot, dat het product even niet meer aan te slepen was.

AnyTyme Lelystad verrast met zoete aardappelfriet

AnyTyme Lelystad introduceerde zoete aardappelfriet op 1 januari, als tijdelijk product. Een goed voornemen aan het begin van het nieuwe jaar. ‘Het is een gezonder product, vol antioxidanten’, weet eigenaar Vincent Oud. Hij weet zijn gasten te overtuigen van de voordelen. Ook via Facebook wijst hij op de voedingswaarde van zoete aardappels. De boodschap komt aan, want de belangstelling was groot.

Uitverkocht

‘Ik heb wel vaker tijdelijke producten buiten de kaart om. Als ik de bordjes dan weghaal, vragen mensen er niet meer naar. Maar ze bleven vragen naar de zoete aardappelfriet. Op een gegeven moment was het uitverkocht. En nu heb ik ze gelukkig weer’, aldus Oud.

Parmezaanse kaas

De altijd creatieve ondernemer gebruikte de zoete aardappelfriet al tijdens zijn deelname aan de Lekkerste Wedstrijden. ‘Ik had een vegetarische hamburger gemaakt, daar past deze friet perfect bij. Ik deed daar een potje bij met grof zeezout en Parmezaanse kaas. Dat smaakt goed en ziet er ook erg leuk uit. De zoete aardappelfriet wordt namelijk wat donkerder en dat kleur mooi met de Parmezaanse kaas.’

5 manieren om je te onderscheiden met friet

5 manieren om je te onderscheiden met friet

Korter bakken

De zoete aardappelfriet is een diepvriesproduct van Farm Frites, voorgegaard en met schil. Het product is op de Horecava 2019 geïntroduceerd. ‘Een rustieke uitstraling’, zegt Oud. Het afbakken is simpel. ‘Je moet ze wel iets korter bakken, ze zijn wat sneller klaar. Verder is het niets bijzonders, maar voor de gast is het wel totaal iets anders. Ik woon zelf in Amsterdam, en daar zie ik wel vaker dit soort dingen. Maar ik ken verder geen cafetaria die dit heeft.’

Geen aardappel

De zoete aardappel komt van oorsprong uit Mexico. Het is echter geen aardappel, maar een groente (een knol). Zoete aardappels zijn geschikt in zowel hartige als zoete gerechten en wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken. Sweet Potato Fries zijn met name populair in Canada.

Reageer op dit artikel