nieuws

FrietHoes komt met tweede bier van aardappelschillen

Friet 275

De Haarlemse frietbakkers van FrietHoes brouwen hun tweede biertje in samenwerking met een lokale brouwerij. Ditmaal gaat het om een blond bier.

FrietHoes komt met tweede bier van aardappelschillen

FrietHoes en Jopen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw biertje: Schillen Blond. Volgens de makers is dit een echt fris Haarlems brouwsel met een klein bittertje in de afdronk met een etiket ontworpen door bekende Haarlemmer Joost Swarte.

Naast de aardappelresten bestaat Schillen Blond uit gerst, verschillende hopsoorten en gist. Schillen Blond is vanaf verkrijgbaar bij onder meer brouwerij Jopenkerk Haarlem.

Friet van FrietHoes in de schappen bij Marqt

Friet van FrietHoes in de schappen bij Marqt

Brouwerij Troost

In 2017 lanceerde FrietHoes Schillenbier: bier gemaakt van de aardappelresten die overbleven tijdens het produceren van hun verse friet. Het eerste Schillenbier kwam tot stand uit een samenwerking met brouwerij Troost in Haarlem.

Horeca en evenementen

De ambachtelijke friet van FrietHoes zijn al sinds 2009 verkrijgbaar in de eigen winkel in Haarlem en bij verschillende restaurants door heel Nederland, zoals Rijks, De Biertuin en Madam. Daarnaast zijn de Haarlemse frietbakkers ook aanwezig bij evenementen als Mysteryland en Best Kept Secret en in attractiepark De Efteling.

 

Reageer op dit artikel