nieuws

Nieuw tijdens de Lekkerste Wedstrijden: Lekkerste Frietje 

Friet 587

De organisatie van de Lekkerste Wedstrijden presenteert volgend jaar nieuwe wedstrijdonderdelen. Eén daarvan is het Lekkerste Frietje met topping.

Nieuw tijdens de Lekkerste Wedstrijden: Lekkerste Frietje 
Frietje hete kip met champignons, tuffelmayo en bosui bij Eetwinkel Polly in Bemmel. Foto: Studio38C

‘De wedstrijden komen altijd tegemoet aan de ontwikkelingen in de markt’, zegt Bernd Beekman van de Lekkerste Wedstrijden. ‘Bovendien is friet met toppings niet iets tijdelijks, maar  vergelijkbaar met de hamburger die vijf, zes jaar geleden opkwam. Dat was ook een upgrade in de markt. Dan is een wedstrijd gerechtvaardigd. We verwachten dat veel cafetaria’s zich zullen inschrijven voor het Lekkerste Frietje.

Opgewaardeerd frietje

Deelnemers aan de nieuwe wedstrijd mogen verse friet of een diepvriesvariant gebruiken. De topping moet het frietje opwaarderen tot een echte maaltijd, zoals pulled pork, hete kip, babi pangang of beenham met asperges.

Inschrijven kan nog tot 12 november 2018. Bij meer dan vijftien inschrijvingen kan er een voorronde worden uitgeschreven. Tijdens de Horecava kunnen er maximaal twaalf deelnemers aan de wedstrijd meedoen.

Andere vernieuwingen

De Lekkerste Wedstrijden hebben nog meer nieuwe elementen in 2019. Ook de ‘Lekkerste Tosti’ is nieuw tijdens de komende editie en sluit volgens de organisatie aan op de opkomst van de tosti-zaken. Het Lekkerste Broodje is vervangen door het Lekkerste Lunchgerecht, waarbij brood nog wel centraal staat. Ook de deelnemers aan de hamburgerwedstrijd strijden binnen een nieuwe opzet: Lekkerste Hamburger wordt Lekkerste Hamburgermenu.

Kijk op de website van de Lekkerste Wedstrijden voor meer informatie.

Lekkerste Wedstrijden 2019

De Lekkerste Wedstrijden vinden zoals ieder jaar plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam. Dit keer staat het wedstrijdpodium op een andere locatie: de Fast Service Hal. Waar fast service voorheen in twee hallen stond uitgestald, is er nu één grote hal met 12.000 vierkante meter beursvloer. Bovendien wordt de routing van de Horecava anders; bezoekers kunnen een rondje lopen langs alle hallen van de beurs.

De Horecava 2019 vindt plaats van 7 tot en met 10 januari 2019.

Reageer op dit artikel