nieuws

Voorlopig laatste editie Nationale Week van de Friet

Friet 514

De komende editie van de Week van de Friet is voorlopig de laatste. Er is in de branche niet genoeg draagvlak voor de campagne, zegt ProFri. Dat heeft de vakvereniging bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Houten.

Voorlopig laatste editie Nationale Week van de Friet

De Week van de Friet moet noodgedwongen stoppen wegens gebrek aan steun, sponsoring en deelnemers, zo vertelde ProFri-voorzitter Hans Hus tijdens de ledenbijeenkomst in Houten. ‘Het is niet verantwoord meer om het te organiseren. Er komt geen editie in 2019.’ Dit jaar is het de vijfde keer de het Nederlands Frituurcentrum de Nationale Week van de Friet organiseert in opdracht van ProFri.

Niet geslaagd

De vakvereniging steekt in een verklaring eerst de hand in eigen boezem. ‘Ondanks veel activiteiten die frituurondernemers zelf optuigden, bereikten we nooit de grote landelijke impact die wij voor ogen hadden met deze jaarlijkse consumentencampagne. Wij zijn er niet in geslaagd een evenement op te tuigen dat net zoveel belangstelling trekt als bijvoorbeeld de campagne rond de Hollandse Nieuwe.’

5 manieren om je te onderscheiden met friet

5 manieren om je te onderscheiden met friet

Nooit een gesloten front

Maar ProFri wijst ook naar de branche – zowel naar frituurbedrijven als de industrie – die volgens de vakvereniging ‘nooit als een gesloten front de Week van de Friet voluit steunde’.  Zo ondersteunde geen van de vier grote frietfabrikanten dit jaar de consumentencampagne van de vakvereniging nog.

De vijfde editie van de Nationale Week van de Friet loopt van zaterdag 29 september tot en met zondag 7 oktober.

Reageer op dit artikel