nieuws

Friet met spruitjes bij Bram’s Gourmet Frites Novifarm

Friet 1850

Esmeralda en Diego van der Linden hebben in hun Bram’s Gourmet Frites Novifarm in Numansdorp een frietje met spruitjes geïntroduceerd. Het is de enige vestiging waar deze special te krijgen is.

Friet met spruitjes bij Bram’s Gourmet Frites Novifarm
Esmeralda van der Linden met de Hoeksche Spruitstoof. Foto: Bram Ladage.

De eigenaren van Bram’s Gourmet Frites Novifarm in Numansdorp hebben de special, de Hoeksche Spruitstoof, samen met chef Nick de Kousemaeker ontwikkeld. ‘We staan immers met onze vestiging in de Hoeksche Waard’, zegt Esmeralda van der Linden. ‘Onze aardappels komen hier ook vandaan en dit keer staan we tussen de spruitjes. Vorig jaar hadden we hier bosuitjes. We dachten dus dat we met spruitjes ook wel iets lekkers konden maken.’

 

Geen bitterheid, wel spruitsmaak

Ze legden het idee voor aan De Kousemaeker, voorheen chef-kok van restaurant Las Palmas van Herman den Blijker. ‘Hij was meteen enthousiast en is bij ons geweest om het frietje samen met ons te maken’, vertelt Van der Linden. ‘We koken de spruitjes eerst beetgaar en bakken ze daarna droog op hoog vuur. Vervolgens blussen we ze af met groenteboullion. Dan verdwijnt de bitterheid, maar de spruitsmaak blijft. De spruitjes gaan op onze heerlijke friet, dan bechamelsaus, spekjes naar keuze en een klein beetje peterselie.’ De Hoeksche Spruitstoof kost €6.95.

5 manieren om je te onderscheiden met friet

De Hoeksche Spruit Stoof is alleen in Numansdorp verkrijgbaar. Vanaf 1 oktober lanceert Bram’s Gourmet Frites de nieuwe seizoensstoof voor alle vestigingen. Dit keer is dat Curryworst Stoof.

Bijzondere vestiging

Bram’s Gourmet Numansdorp is dit jaar sinds 19 mei geopend. Het is een seizoenslocatie, die 27 oktober weer sluit. Het is een bijzondere vestiging, midden tussen de aardappelvelden van Novifarm langs de A29. Voor volgend jaar moet er voor deze locatie weer een vergunning worden aangevraagd. Van der Linden en haar man Diego hebben ook een Bram’s Gourmet Frites in Delft.

Bram's Gourmet Frites

Esmeralda van der Linden met Nick de Kousemaeker en medewerker Zjon. Foto: Bram Ladage.

 

Reageer op dit artikel