nieuws

Bram Ladage haalt geld op voor Dirk Kuyt Foundation

Friet 156

De Rotterdamse patatkoning Bram Ladage heeft een mooi bedrag bij elkaar gehaald voor de Dirk Kuyt Foundation. Dat gebeurde tijdens de Aardappel Oogstdag.

Bram Ladage haalt geld op voor Dirk Kuyt Foundation

Zaterdag 15 september organiseerde Bram Ladage de zevende editie van de Aardappel Oogstdag. Ruim drieduizend bezoekers gingen hier niet alleen met de handen in de klei om eigenhandig aardappels te oogsten, ook doneerden zij aan de Dirk Kuyt Foundation door mee te spelen aan de loterij. Dat resulteerde in een cheque van 2230 euro voor de Rotterdamse stichting die zich inzet voor sportevenementen en -projecten voor mensen met een beperking.

Donatie Dirk Kuyt Foundation

Om een steentje bij te dragen aan de donatie, kochten bezoekers een lootje voor de loterij. Daarmee maakten zij kans op mooie prijzen. De gehele opbrengst van de lotenverkoop werd regelrecht gedoneerd aan de foundation. Deze donatie werd aangevuld door 50 procent van de verkoopopbrengsten en 100 procent van de opbrengsten uit de aardappelverkoop van Novifarm. De cheque werd overhandigd door Rocco Ladage aan Pim Brouwers, ambassadeur van Dirk Kuyt Foundation.

Bram Ladage Aardappel Oogstdag 2018

Veel animo voor Aardappel Oogstdag 2018

Door het openstellen van de aardappelvelden in Numansdorp, wilde Bram Ladage jong en oud bewuster maken dat hun frieten op ambachtelijke wijze gerooid, geschild, gehakt en gebakken worden. De Aardappel Oogstdag 2018 kende een recordaantal bezoekers. Niet eerder kwamen zoveel geïnteresseerden naar Novifarm om dit ambachtelijke proces van dichtbij te zien en zelf te ondervinden.

Bram Ladage

In 1967 begon Bram Ladage met een patatkraam op de Rotterdamse markt en is inmiddels uitgegroeid tot een formule met meer dan dertig winkels in heel Nederland. Het bedrijf introduceerde dit jaar het #Brammomentje. Hiermee daagt de frietformule iedereen uit om hun favoriete Brammoment te delen op social media.

Reageer op dit artikel