nieuws

Frietconcept Shake Your Fries wordt landelijk uitgerold

Friet 812

Frietjes in een beker met een kruidenmengsel en schudden maar; dat is het concept Shake Your Fries, waarbij de consument zelf de kruiden toevoegt. Het idee komt uit de koker van Snackpoint en Farm Frites. Het concept is binnenkort voor alle ondernemers verkrijgbaar.

Frietconcept Shake Your Fries wordt landelijk uitgerold

Het idee van Snackpoint-directeur Roger Gielen is verder ontwikkeld in samenwerking met Farm Frites, en is tot en met september exclusief verkrijgbaar bij de Snackpoint-vestigingen. Daarna wordt het concept verder uitgerold, zo laat de fabrikant weten.

Frietjes schudden

Het frietconcept werkt als volgt: de friet wordt afgebakken en in een kartonnen doosje gestopt dat speciaal is ontwikkeld voor het concept. Consumenten krijgen er een zakje met een kruidenmengsel bij die ze vervolgens over de friet kunnen strooien, zoveel ze zelf willen. Het doosje gaat dicht en door te schudden krijgen alle frietjes een unieke smaak.

Drie kruidenmixen

Op dit moment is er keuze uit drie kruidenmengsels: Texas BBQ (gerookte paprika en ui), Mumbai Hot (hot & spicy chili peppers) en Ibiza hi (Oregano en tijm). De kans bestaat dat Farm Frites in de toekomst met andere smaken gaat experimenteren. Volgens de fabrikant is het concept geschikt voor iedere frietvariatie.

De kruidenmixen bevatten heel weinig zout, vertelt Roger Gielen. ‘Het is namelijk niet de bedoeling dat je apart friet zonder zout moet scheppen voor de bekers. Je zout de friet zoals normaal, daarom is het zoutgehalte in de kruidenzakjes heel laag.’

Meer marge uit friet

In de eerste drie maanden is Shake Your Fries exclusief verkrijgbaar bij Snackpoint. Daar kost een portie € 2,50 tijdens de actieweken en daarna € 2,95. Gielen: ‘Hiermee haal je dus meer marge uit je friet’. Een doosje bevat 275 tot 300 gram friet, met genoeg ruimte om te schudden. Aan de binnenkant zit een lijntje om de juiste hoeveelheid aan te kunnen houden.

Volgens Gielen is het nog niet zeker dat Snackpoint het concept na september vast op het menu zet, ondanks het succes tot nu toe. ‘Gemiddeld gaan er per vestiging dagelijks tien over de toonbank. Dat zijn er toch 850 tot 1000 per dag.’

Volgens Farm Frites is Shake Your Fries ook geschikt voor festivals, themaparken en onderweg.

Reageer op dit artikel