nieuws

Frites Atelier wil in Gent van start

Friet 188

Frites Atelier wil z’n vleugels spreiden, in België. Verschillende media melden dat de luxe frietketen binnenkort een tweede Belgische vestiging in Gent wil openen.

Frites Atelier wil in Gent van start
Tomato & Basil Parmigiano

Frites Atelier Gent zou op de Groentemarkt komen, zo blijkt uit gegevens van de Vlaamse Kamer van Koophandel. De gemeente Gent moet daar nog wel toestemming voor geven. Een woordvoerder van Frites Atelier Benelux meldt in het Algemeen Dagblad dat de bevestiging deze week wordt verwacht. Frites Atelier heeft al een zaak in Antwerpen en ook Brussel staat op het verlanglijstje.

Frites Atelier liet begin dit jaar weten ook te kijken naar Barcelona, Berlijn en Londen.

Frites Atelier gaat Europa in

Frites Atelier gaat Europa in

Niet in Amsterdam

Sergio Herman startte in 2016 Frites Atelier samen met Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. Zijn zakenpartners hebben de dagelijkse leiding over de locaties. De luxe frietzaak is in Nederland te vinden in Den Haag, Arnhem en Utrecht. En hoewel de officiële naam ‘Frites Atelier Amsterdam’ is, heeft de keten nog steeds geen vestiging in de hoofdstad. Dat zou te maken kunnen hebben met het beleid van de gemeente Amsterdam om fastfoodzaken in het centrum terug te dringen. Om die reden weigerde de gemeente onlangs een vergunning af te geven aan Five Guys.

Friet met Thai chicken

De friet van Frites Atelier is gemaakt van diverse Zeeuwse aardappelrassen. De seizoensspecial van de lente 2018 is een ‘My Thai Chicken’. Een combinatie van boterzachte en traag gegaarde kip, frisse Thaise kruiden en samengestelde Thaise ingrediënten leveren een fris-pikante seasonal special op die goed bij de lente past.

Frites-Atelier-My-Thai-Chicken

My Thai Chicken van Frites Atelier.

‘My Thai Chicken bestaat uit fijne reepjes knapperige en fris gemarineerde groene papaya met een Thaise mayonaise waarin diverse kruiden en specerijen verwerkt zijn. De zalvige mayonaise in combinatie met de bite van de papaya en de crispy driedubbelgebakken frites met het zachte kippenvlees wordt afgetopt met een crumble van gebrande en gemalen cashew noten en zeste van limoen’, aldus Herman rondom de introductie. De prijs: €7,50.

Voor vegetariërs staat er de Tomato & Basil Parmigiano op het menu. De chefs bestrooien de krokant gebakken frites met tomatenpoeder en werken deze zuiderse combinatie verder af met basilicum mayonaise, jonge basilicumblaadjes en versgeraspte Parmezaanse kaas. Prijs €6,25.

Kroketten bij Frites Atelier

Naast friet staan sinds vorig jaar ook kroketten op de kaart bij Frites Atelier. Als eerste introduceerde Sergio Herman de Zeeland Shrimp Croquette. Hier kreeg Frites Atelier veel waardering voor en er bleek ook veel vraag naar andere soort kroketten te zijn. Daarom kon de topkok naar eigen zeggen niet anders dan met kroketten aan de slag te gaan. Zo ontstaond de Crispy Croquette Collection, die bestaat uit de Slow Cooked Beef Croquette, de Premium Cheese Croquette en de Zeeland Shrimp Croquette.

Slow Cooked Beef Croquette

Het rundsvlees wat voor deze kroket is gebruikt, zijn mooie geselecteerde schouderstukken die traag gegaard zijn in een krachtige ossenstaartbouillon. De rijke smaak van deze vleeskroket wordt versterkt door een combinatie van pepermayonaise en een frisse pickle-mix die daarbij wordt geserveerd. Prijs: €4,25.

Premium Cheese Croquette

Deze kaaskroket bevat een mix van vijf kazen met onder andere een Zwitserse Gruyère, de Italiaanse Parmigiano Reggiano en een gerijpte Cheddar, een van oorsprong Engelse soort. Deze kroket wordt licht bestrooid met vers tomatenpoeder en geserveerd met basilicum mayonaise. Prijs: €4,25.

Zeeland Shrimp Croquette

De Crispy Zeeland Shrimp Croquette is een Zeeuwse garnalenkroket met een krokante korst en een vulling van vers gepelde garnalen, gecombineerd met de frisse Tartare saus van Frites Atelier. Inmiddels staat deze klassieker ook op het menu in AIRepublic. Dit is het sterrestaurant van Herman in Cadzand. Prijs: €5,00.

Foto's

Reageer op dit artikel