nieuws

Herfstfrites van Sergio Herman: bacon & bearnaise

Friet 134

Sergio Herman van Frites Atelier Amsterdam bedenkt ieder seizoen een nieuwe bijpassende seasonal special voor de vestigingen van de frites zaken. Komende herfst is dat bacon & bearnaise. Herman heeft sinds kort ook een kroket o het menu staan: een Zeeuwse garnalenkroket.

Herfstfrites van Sergio Herman: bacon & bearnaise

Elk seizoen introduceert Sergio Herman bij zijn Frites Ateliers een nieuwe seasonal special, die alleen gedurende dat seizoen verkrijgbaar is. Naast de reguliere gerechten op het menu, heeft ieder seizoen dus eigenlijk zijn eigen limited edition. Met de herfst in aantocht heeft Sergio Herman een heerlijk herfstig recept bedacht.

Frites Atelier Amsterdam heeft momenteel vier vestigingen in Den Haag, Arnhem, Utrecht en Antwerpen. De vijfde vestiging opent Frites Atelier  binnenkort in Amsterdam.

Frites Bacon & Bearnaise

Deze seasonal special is een combinatie van traag gegaard en krokant gefrituurd buikspek en de French Bearnaise mayonaise van Frites Atelier, met daarbij spicy Sriracha, een pickle-mix en frisse spitskool.

‘Nu de dagen korter en kouder worden en we de herfst ingaan, bedacht ik voor dit seizoen een hartige frites special: de Bacon & Bearnaise. Het is een special geworden die het hele smaakpallet en tegelijkertijd het spannende mondgevoel Sergio Herman fritesaanspreekt’, aldus Sergio Herman.

Het combineert de aardse smaken van de Agria aardappel en het traag gegaarde en krokante gefrituurde buikspek, terwijl de pikante Srirachasaus wordt opgefrist door de spitskoolsalade met de pickle-mix in de Bearnaisesaus.

De Bacon & Bearnaise kost €7,50 en is verkrijgbaar sinds 19 oktober.

Extra op de kaart: Old Mimolette & Truffle

Dit seizoen is er ook een nieuwe toevoeging op de kaart voor de vegetariër: de Old Mimolette & Truffle. Deze heerlijk rijpe Franse kaas, oorspronkelijk uit Nederland, gaat mooi samen met de truffelmayonaise van Frites Atelier Amsterdam. De special wordt geserveerd met een spitskool- mosterdbladsalade en geroosterde hazelnoten uit de Italiaanse streek Piemonte. “Deze combinatie is de definitie van umami”, zegt Sergio Herman.

De Old Mimolette & Truffle is ook verkrijgbaar sinds 19 oktober 2017 en kost €6,00.

Kroket van Sergio Herman sergio herman kroket

Frites Atelier Amsterdam heeft sinds kort ook een kroket op het menu heeft staan voor de snackliefhebbers? De Crispy Zeeland Shrimp Croquette is een Zeeuwse garnalenkroket met een krokante korst en een romige vulling van vers gepelde garnalen, gecombineerd met een frisse Tartare saus. Deze kroket kost €4,50.

 

Meer lezen over Frites Atelier>>>

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels