nieuws

Bram Ladage organiseert zesde editie Aardappel Oogstdag

Friet 46

Bram Ladage organiseert in samenwerking met World Food Day en Novifarm alweer voor de zesde keer de nationale Aardappel Oogstdag. Tijdens deze editie is iedereen welkom in het centrum van Rotterdam.

Bram Ladage organiseert zesde editie Aardappel Oogstdag

 

De nationale Aardappel Oogstdag van Bram Ladage vindt plaats naast de Markthal, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast organiseert Bram Ladage ook een educatieve dag voor genodigde basisschoolleerlingen op donderdag 12 oktober. Zij mogen als eerst een kijkje nemen tussen de aardappels, midden in het centrum van Rotterdam. Door verschillende proeven en spellen leren de kinderen alles over de aardappel waarna zij kunnen genieten van een welverdiend portie verse Bram Ladage frites.

Rocco Ladage: ‘Het is leuk om kinderen iets bij te brengen over het product voordat het een zakje frites is. Doordat kinderen niet alleen alles leren over de aardappel maar er ook zelf mee aan de slag gaan is het een echte beleving waardoor het frietje dat zij daarna eten éxtra lekker smaakt.’

Aardappelgames

Het evenement vindt voor de eerste keer plaats in het hart van Rotterdam. Iedereen is welkom en er is van alles te doen voor het hele gezin. Kinderen kunnen meedoen aan aardappelgames én zij kunnen zelf aardappels snijden om een eigen portie verse frites te maken. Boeren van Novifarm komen deze dag speciaal naar Rotterdam om te vertellen over hét verhaal achter de aardappel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels