nieuws

Tante Nel Rotterdam start met Poutine: friet met kaas

Friet 1325

Haute friture snackbar Tante Nel uit Rotterdam komt als eerste snackbar van Nederland met échte Canadese Poutine. Poutine is friet bedekt met verse echte kaas.

Tante Nel Rotterdam start met Poutine: friet met kaas

Eigenaar van Tante Nel. Kevin de Roos, is overtuigd dat de  friet bedekt met verse échte kaas en huisgemaakte ‘gravy’ een doorslaand succes zal worden: ‘Je ziet tegenwoordig veel snackbars die zeggen dat ze Poutine aanbieden, maar dat is altijd met nepkazen. Wij hebben daar zelf ook een tijd mee gerommeld. Na een lange zoektocht heb ik in Booij Kaasmakers een lokale kaasboer gevonden die ons echte ‘kaaswrongel’ gaat leveren. Kaaswrongel wordt normaal niet verkocht en is dan ook meestal niet  te verkrijgen, dus dit is vrij uniek.’

Tijdens de tweede editie van de populaire borrel ‘SpeakFrietje’ op vrijdag 29 september zal het van origine Canadese gerecht gepresenteerd worden. Tante Nel Rotterdam Kaaswrongel

Ook Marijke Booij van Booij Kaasmakers kijkt uit naar de nieuwbakken samenwerking. Ze vertelt: ‘Ik had al een paar keer van een goed Canadees vriendinnetje de vraag gekregen of we niet iets met Poutine konden doen. In Canada is het namelijk echt een delicatesse. Het is natuurlijk wel van groot belang dat je goede ingrediënten gebruikt. Daarom vinden wij het zo leuk dat Kevin ons heeft benaderd. Sommige zaken rommelen aan met cheddar voor de Poutine, hij gaat echt voor kwaliteit’.

Borrelen tijdens Speakfrietje

De borrel ‘Spreakfrietje’ geeft een dikke knipoog naar de Amerikaase speakeasy bars. Tijdens de drooglegging in de jaren ’20 waren deze bars in Amerika dé place-to-be. Je hoorde via-via en vaak op het laatste moment pas waar en wanneer het feestje plaatsvond. Tegenwoordig vind je het concept van de ‘geheime’ bar steeds vaker in wereldsteden.

Klassieke zaken waar wordt gewerkt met mooie producten en waar horeca nog steeds als ambacht wordt beschouwd. Op 29 september is cocktail-guru David Trampe uitgenodigd om zich te ontfermen over de dranken. Trampe sleepte afgelopen jaren meerdere vakprijzen in de wacht en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mezcal.

Tante Nel Rotterdam

Haute Friture Snackbar Tante Nel heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen op de Pannekoekstraat. Als eerste Rotterdamse snackbar met alcoholvergunning wist zij steeds meer gasten en gezelschappen te bereiken. Tante Nel serveert Hollandse snacks als frikandellen, kroketten bittergarnituur, verse friet, softijs en milkshakes. Met kwaliteit en duurzaamheid als graadmeters.

Bekijk hier een fotoreportage van Tante Nel in Rotterdam.

 

Reageer op dit artikel