nieuws

Oogstfeest friteshuis Van Gogh groot succes

Friet 26

Het aardappeloogstfeest van Amersfoorts friteshuis Van Gogh is een doorslaand succes geworden. Maar liefst negenhonderd mensen kwamen af op het evenement bij Stadsboerderij De Vosheuvel.

Oogstfeest friteshuis Van Gogh groot succes
Foto: Ton Kastermans

Het was voor het eerst dat Vlaams Friteshuis Van Gogh het feest op locatie organiseerde, vertelt eigenaar Arn Zuyderduin. ‘Maar dat het zo druk zou worden, dat had ik niet durven dromen. In voorgaande jaren hebben we in onze zaken wel iets georganiseerd, maar daar gingen veel mensen toch aan voorbij, het kwam niet echt over. Op deze manier geven we er meer context aan en krijgen mensen er een gevoel bij. We creëren veel meer sfeer rondom onze aardappelen en frites. Het slaat enorm aan, zo blijkt. Dat had ik niet gedacht.’

500 euro voor eerste puntzak

Naast spelletjes en activiteiten voor de kinderen deelde Van Gogh gratis frites uit vanuit hun eigen kraam. De eerste puntzak werd aangeboden aan de hoofdsponsor van het oogstfeest, Technisch Bureau van Slooten, die er 500 euro voor betaalde. Dat geld wordt gedoneerd aan de stadsboerderij, waarmee ezel Toos een jaar verzorgd kan worden.

7-jarige heeft beste aardappelen

Tijdens het zomerse feest werden ook de aardappelen beoordeeld die gasten van Van Gogh zelf hadden meegebracht. Een aantal weken geleden hadden ongeveer dertig mensen een aardappelplant bij het friteshuis opgehaald om thuis verder te verzorgen. De aardappelen van de 7-jarige Alvin kwamen als beste uit de bus. Hij had de aardappelplant in de tuin van zijn grootouders gepoot en samen met zijn opa verzorgd. Hij ontving een speciale oorkonde.

Vlaams friteshuis Van Gogh reed ook met een tot friteskraam omgebouwde brandweerwagen door Amersfoort, om frites uit te delen bij onder meer de voedselbank en een tweetal sportclubs.

Geliefd in Amersfoort

Vlaams Friteshuis Van Gogh, met drie vestigingen in het centrum, is al jaren een geliefde stop voor Amersfoortse fritesliefhebbers. Ook landelijk is de zaak bekend: in 2012 was Van Gogh winnaar van de AD Friettest.

Reageer op dit artikel