nieuws

Frietboutique presenteert special met Diego Buik

Friet 35

Sammy en Pebbles van Frietboutique hebben weer iets nieuws bedacht. Het heeft iets met friet en kaas te maken, én hamburgerkoning Diego Buik.

Frietboutique presenteert special met Diego Buik
Sammy en Pebbles hebben een nieuwe chef gevonden die voor Frietboutique een special heeft bedacht. (c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal

De laatstgenoemde is 30 augustus aanwezig bij Frietboutique in Rotterdam om een special die hij samen met Frietboutique heeft ontwikkeld, te verhullen. Ze noemen het gerecht Cheesy Diego, waaruit op te maken valt dat er in ieder geval kaas bij aan te pas komt. Meer willen ze er nu nog niet over kwijt.

Het is niet voor het eerst dat Frietboutique samenwerkt met chefs. In het verleden gaf onder meer chef-kok Raoul Meuwese van De Hoefslag in Bosch en Duin zijn twist aan de friet met Friet Romantique en op dit moment staat er een creatie van chef-kok Freek Dekker van Biergarten in Rotterdam tijdelijk op de kaart: Make Love Not War, onder andere met bietenmayo, pindasaus en kokos.

Veel aandacht

Samenwerken met chefs is een succes gebleken voor Frietboutique, zo vertelde Sammy Berendsen eerder tegen Snackkoerier. ‘Chefs vinden het ontzettend leuk om voor ons iets te bedenken. De gerechten staan ook bij hen op de kaart. En als we samenwerken met bekende chefs, is daarvoor natuurlijk veel aandacht.’

Hamburgerkoning

Voor Diego Buik, chef van restaurant South of Houston in Den Haag, is friet een nieuwe uitdaging. Buik is vooral bekend vanwege zijn liefde voor hamburgers. Binnenkort opent hij in vier verschillende steden een pop-upburgerrestaurant. Eerder dit jaar genereerde de hamburgerkoning landelijke en internationale bekendheid met zijn hamburger van € 2050.

De frietcreatie die Diego Buik samen met Frietboutique heeft ontwikkeld, wordt op woensdag 30 augustus om 19.30 uur onthuld bij Frietboutique in Rotterdam. Chef Diego zal zijn eerste Cheesy Diego hoogstpersoonlijk bereiden.

Lees hier de uitgebreide reportage van Frietboutique Rotterdam, die eerder in Snackkoerier verscheen. 

 

Nieuws over Frietboutique

Reageer op dit artikel