nieuws

Frietboutique wil vaker met chefs samenwerken

Friet 28

Eén van de manieren om je te onderscheiden, is samenwerken met bekende chefs. Dat hebben Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden van Frietboutique de afgelopen tijd wel ervaren. Ze willen dan ook meer chefs enthousiasmeren om een bijzonder frietje te creëren.

Frietboutique wil vaker met chefs samenwerken
(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal

Frietboutique in Rotterdam opende twee maanden geleden de deuren op een toplocatie, in de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Dit is de tweede zaak van de jonge horecaondernemers. In Amsterdam Oud-Zuid startten ze in 2013 IJsboutique, dat eind 2014 werd omgedoopt tot Frietboutique.

Bietenmayo

Frietboutique genereert veel aandacht wanneer de twee ondernemers samenwerken met bekende chefs. In het verleden gaf onder meer chef-kok Raoul Meuwese van De Hoefslag in Bosch en Duin zijn twist aan de friet met Friet Romantique en op dit moment staat er een creatie van chef-kok Freek Dekker van Biergarten in Rotterdam tijdelijk op de kaart: Make Love Not War, onder andere met bietenmayo, pindasaus en kokos.

 

Frietboutique

Anders dan in Amsterdam heeft de winkel in Rotterdam een heerlijk terras voor de deur. (c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal

Veel aandacht

In de nabije toekomst willen ze vaker met chefs samenwerken. Sammy: ‘Chefs vinden het ontzettend leuk om voor ons iets te bedenken. De gerechten staan ook bij hen op de kaart. En als we samenwerken met bekende chefs, is daarvoor natuurlijk veel aandacht.’

Lees de uitgebreide reportage over Frietboutique in de eerstvolgende editie van Snackkoerier. Bekijk hier alle edities online.

 

Nieuws over Frietboutique

 

Reageer op dit artikel