nieuws

‘Begin nu al met de Week van de Friet’

Friet 23

Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum roepen de alle cafetaria’s, snackbars en frituren in het land op nú te beginnen met de voorbereidingen van de Week van de Friet 2017, die dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden.

‘Begin nu al met de Week van de Friet’
Foto: Koos Groenewold

De Nationale Week van de Friet laat nog even op zich wachten. ‘Die is pas begin oktober, maar je moet nu al de ingrediënten verzinnen voor een leuk frietfeestje in jouw zaak’, zegt de organisatie. De deelname is vanaf deze editie gratis.

De week waarin frietbakkers en -liefhebbers hun trots uitdragen, vindt plaats van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum voorzien de branche van deelnamestickers en posters. De rest moet de ondernemer zelf doen, namelijk een frietfestijn bouwen in en rond zijn eigen bedrijf. Deelnemers kunnen op de website van de Week van de Friet terecht voor hulp en ondersteuning.

Week van de Friet

Leuke activiteiten tijdens Week van de Friet

De vakvereniging wijst erop dat collectieve campagnes pas echt goed werken als ze tijdig onder de aandacht van de consument worden gebracht. Via de zomereditie van het vakblad Frituurwereld verspreidt de campagneorganisatie daarom nu al informatie en de deelnamestickers om de klanten te attenderen op de komende Week van de Friet. ‘Ondernemers die hun vak serieus nemen, gaan nu al aan de slag om leuke activiteiten te bedenken. En vergeet niet de lokale pers in te schakelen als het eenmaal zover is’, aldus de campagneorganisatie.

Ondernemers die willen profiteren van de voordelen (zoals de vindbaarheid op de landelijke website en aanbiedingen van sponsors), moeten zich wel aanmelden. Dat kan vanaf nu op de website van de Nationale Week van de Friet.

Reageer op dit artikel