nieuws

Snackpoint De Pannekletser beloond voor vakmanschap

Friet 57

Fastserviceondernemers worden tegenwoordig officieel beloond voor hun vakmanschap. Deze keer gaat het om Willie en Mariam Verbong van Snackpoint De Pannekletser.

Snackpoint De Pannekletser beloond voor vakmanschap
Miriam en Willy Verbong, dochter Jill en Miranda Schollaardt-Verbong. Foto: Nederlands Frituurcentrum

Het Nederlands Frituurcentrum heeft drie specialiteiten van Snackpoint De Pannekletser in Tegelen gekeurd en met goud bekroond. Ten eerste het Champignonbroodje. Volgens de jury is deze ‘opvallend, onderscheidend en bijzonder smakelijk.’ Daarbij vielen vooral de goed gevulde salpicon en de krokante korst op.

De Pannekletser maakt ook zelf sauzen en de jury was onder de indruk van wat Willie en Miriam ‘Knokkiesaus’ noemen. ‘Zichtbaar romig en heerlijk van geur. Een frikandel speciaal of een andere lekkernij worden met deze saus een ware traktatie.’

Zuurvlees

Als derde gooide het zuurvlees hoge ogen bij de jury. ‘Prima gekruid, vol aroma en bijzonder smakelijk. Bij de Pannekletser wordt het ‘zoervleisj’ met zorg en passie bereid. Misschien wel het lekkerste zuurvlees van heel Limburg!’

Alle drie de specialiteiten die Willie en Miriam Verbong ter keuring hadden aangeboden, kregen de oorkondes ‘Met goud bekroond’.

Nederlands Frituurcentrum

Elk professioneel frituurbedrijf kan door het Nederlands Frituurcentrum sinds kort maximaal drie producten jaarlijks laten keuren. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.

Vakmanschap

Met de oorkondes kunnen frituurbedrijven aan klanten laten zien dat de zelfgemaakte gerechten van hoge kwaliteit zijn en dat er vakmanschap aan te pas komt. De oorkondes zijn bovendien voorzien van een QR-code, die linken naar een website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven.

Later dit jaar presenteert de vakvereniging de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

 

Reageer op dit artikel