nieuws

Frietboutique verleidt met frietje chocoladesaus

Friet 117

Frietboutique en het Belgische Hands Off My Chocolate hebben samen een frietje chocoladesaus ontwikkeld. De zoet-zoute lekkernij, genaamd Hands Off My Chocolate friet, is tot 6 juni verkrijgbaar in de vestigingen van Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam.

Frietboutique verleidt met frietje chocoladesaus
De Hands Off My Chocolate friet van Frietboutique. (Foto: Frietboutique)

Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden, eigenaren van Frietboutique, namen contact op met het Belgische bedrijf Hands Off My Chocolate om samen een goede combinatie te maken. ‘Ik ben zelf fan van deze chocolade’, vertelt Berendsen. ‘En we dachten dat het met pure chocolade lekker zou zijn, maar kwamen erachter dat het best wel wat zoeter mocht zijn. Juist die combinatie tussen de zout op de friet en de zoete chocoladesaus is erg lekker.’

En dus kwamen ze uit bij de Milk Meets Dark-chocoladereep als basis voor de saus. ‘De reacties zijn goed’, zegt Berendsen. ‘Iedereen komt het uitproberen en vooral vrouwen vinden het heel lekker.

Boerenkoolmayo

Frietboutique trekt wel vaker de aandacht met een verrassende combinatie. Vorig jaar stond friet met kaviaar (Friet Romantique) rond Valentijnsdag op de kaart. Ook het frietje boerenkoolmayo vond gretig aftrek. ‘We willen altijd iets nieuws brengen. We zoeken daarbij de samenwerking met bijvoorbeeld een chef of in dit geval een chocolademerk’, aldus Berendsen.

Friet met chocolade is niet nieuw. McDonald’s Japan introduceerde in januari 2016 chocoladesaus (donker en wit) voor bij de Franse frietjes. Piet Friet in Roermond experimenteerde vorig jaar met chocoladepasta ter gelegenheid van Valentijn.

Frietboutique

Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden openden in 2013 IJsboutique en in 2014 Frietboutique, beide in Amsterdam. In april van dit jaar kwam daar een vestiging in Rotterdam bij. Voor de friet worden duurzame Agria-aardappels rechtstreeks bij de boer gekocht. Frietboutique levert daarnaast voorgebakken verse friet aan verschillende restaurants, hotels en café’s in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Reageer op dit artikel