nieuws

Derde Frites Atelier Sergio Herman geopend in Arnhem

Friet 188

Zonder al te veel ruchtbaarheid is dinsdag 1 november het Frites Atelier Arnhem geopend. De friteszaak van topkok Sergio Herman opende haar deuren in de Vijzelstraat in het centrum van de Gelderse hoofdstad. Na Den Haag en Utrecht is Arnhem de derde stad met een Frites Atelier.

Derde Frites Atelier Sergio Herman geopend in Arnhem

Een portie frites van 250 gram kost 3,50 tot 6 euro, afhankelijk van gekozen saus en andere topping. Een groentegerecht zal te verkrijgen zijn voor 5 tot 7.50 euro. Vooralsnog komen er geen snacks zoals kroketten op het menu. ‘Eerst maar eens goede frites bakken. Als dat staat, kijken we weer verder’, zei Herman hierover eerder. Sergio Herman experimenteerde anderhalf jaar met de receptuur voor de frites. Hij proefde honderden aardappelen en probeerde alle bakmethodes en sauzen uit. De frites is van diverse Zeeuwse aardappelrassen.

Amsterdam en Antwerpen

Arnhem is de derde stad met een Frites Atelier. Het eerste Frites Atelier opende in Den Haag, afgelopen september gevolgd door Utrecht. De volgende openingen van het Frites Atelier staan gepland in Amsterdam en Antwerpen. Een datum is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel