nieuws

Sergio Hermans Frites Atelier opent 17 september in Utrecht

Friet 62

Het Frites Atelier van Sergio Herman opent zaterdag 17 september haar locatie in Utrecht. ‘Doel is om het concept binnen vijf jaar ook uit te rollen binnen Europa’, aldus de bedrijfsleidster van de vestiging in Den Haag, de locatie die al draait.

Sergio Hermans Frites Atelier opent 17 september in Utrecht

Later dit jaar opent er ook een Frites Atelier in Antwerpen. In Nederland volgen Arnhem en Amsterdam nog. In Utrecht komt het Frites Atelier aan de Steenweg 56.

Anderhalf jaar lang testen

In de Ateliers wordt alleen met Zeeuwse aardappelrassen gewerkt. Anderhalf jaar lang zou Segio Herman aardappelen hebben geproefd en bakmethoden getest. Een portie frites kost 3,50 tot 6 euro. Er staan ook groentegerechten op het menu, die tussen de 5 en 7,5 euro kosten.

Gasten kunnen kiezen uit sauzen als basilicum, truffel, béarnaise en truffel, of voor ‘specials on top’, keuze uit een heerlijke Vlaamse Stoverij of de New York Pastrami.

Frites Ateliers

In Den Haag is 14 juni het eerste Frites Atelier van Sergio Herman van start gegaan, aan de Venestraat 7. De topchef die ook verantwoordelijk is voor tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen en Pure C in Cadzand.

Bekijk hier foto’s van het eerste Frites Atelier in Den Haag. 

Reageer op dit artikel