nieuws

Rechter: AD hoeft De Pomp niet top-5 Friettest te zetten

Friet 6

Het Algemeen Dagblad hoeft cafetaria De Pomp uit Eindhoven geen top-5-notering te geven in haar AD Friettest. Dat bepaalde de rechter donderdag 8 september. ‘Pech dat die derde test net werd gehouden op één van de drie dagen dat hij aardappels van mindere kwaliteit gebruikte, maar dat was het ook voor de klanten die toen friet bij hem afnamen.’

Rechter: AD hoeft De Pomp niet top-5 Friettest te zetten

 

De jury van de AD Friettest kwam drie keer lang bij De Pomp, terwijl volgens ondernemer Wim Bogers vooraf werd gecommuniceerd dat er twee bezoeken zouden worden afgelegd. Het derde jurybezoek dat slechts als doel zou hebben gehad om de volgorde van de top vijf te bepalen, zou ook nog zijn afgelegd na de testperiode. ‘Ik vind dus dat de derde test nietig moet worden verklaard.’

Minder goed ras

Bogers weet waarom hij bij het derde bezoek een lagere score haalde. ‘Het aardappelras Agria had veel glazige aardappels, de zogenoemde bruinbakkers’, zo vertelt hij. Daarom stapte hij over naar een iets minder goed ras. ‘Als je het vergelijkt met de autobranche: we verkopen hier alleen superauto’s. Ik moest overstappen naar supercar die een heel klein beetje minder rijdt. Dat hebben we bewust gedaan ná de testperiode.’

‘Ook pech voor klanten’

En juist in dat laatste argument kon de rechter zich donderdag 8 september niet vinden, meldt het AD. ‘Pech voor Bogers dat die derde test net werd gehouden op één van de drie dagen dat hij aardappels van mindere kwaliteit gebruikte, maar dat was het ook voor de klanten die toen friet bij hem afnamen.’

Reageer op dit artikel