nieuws

Vijfde editie Aardappel Oogstdag Bram Ladage

Friet 13

De vijfde editie van de Aardappel Oogstdag van Bram Ladage vindt zaterdag 10 september plaats tussen de aardappelvelden aan de Groene Kruisweg in Numansdorp.

Vijfde editie Aardappel Oogstdag Bram Ladage

De Aardappeloogstdag, een initiatief van Nederlands bekendste ‘patatbakker’ Bram Ladage, trekt ieder jaar veel enthousiaste kinderen van 0 tot 90. Ze leren niet alleen alles over aardappels en mogen bovendien zelf aan de slag.

Waar komt ons eten vandaan?

Het doel van de Aardappeloogstdag is om kinderen (en hun ouders) meer te leren over waar ons eten vandaan komt. Tegelijkertijd is het vooral een leuke dag. Rocco Ladage: ‘Met een emmertje mogen kinderen het land op om aardappels voor hun friet te zoeken. Ze schrobben de aardappels en snijden ze zelf tot friet. En kunnen uiteraard zelf ook proeven. Daarnaast staat er een springkussen én worden er op het veld ‘gouden aardappels’ verstopt. Als kinderen die vinden, winnen ze een prijs. Ook voor onszelf is het altijd een geweldige dag.’

Goed doel: de Dirk Kuyt Foundation

Net als bij de vorige edities Aardappel Oogstdag wordt er een goed doel gesponsord met het veilen van het symbolische ‘eerste kistje piepers’. Het doel dit jaar is de Dirk Kuyt Foundation, een stichting die zich inzet om sporten/bewegen (en vooral het plezier daarin) ook voor mensen met een beperking toegankelijk te maken. Hoewel een patatje tijdens de Aardappeloogstdag gratis is, wordt er een vrijwillige donatie gevraagd. Ook dat geld gaat naar de Dirk Kuyt Foundation.

Het belangrijkste doel van de Aardappeloogstdag is educatie. Daarom mogen op vrijdag 9 september basisschoolleerlingen uit de regio al een kijkje nemen tussen de aardappels.

Reageer op dit artikel