nieuws

Nieuwe snackketen van start

Friet 132

In Doetinchem gaat later dit jaar een nieuwe snackbarformule van start. De naam van de zaken wordt SamSam en de initiatiefnemer is René Schuurman. Schuurman runt al een Bakker Bart in Zevenaar.

Nieuwe snackketen van start

René Schuurman (45)  wil het niet bij één cafetaria laten. Hij is van plan een hele keten van cafetaria’s in de Achterhoek en Liemers op te richten. Dit meldt regionaal dagblad De Gelderlander. De naam komt van zijn dochter. ‘Ze heet Sam. Daarnaast wil ik met de naam uitdrukken dat we het samen met de klanten doen.’

Half oktober gaat de eerste zaak open aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. De Bakker Bart in Zevenaar houdt Schuurman aan.

Samsam ook in Winterswijk, Zutphen en Zevenaar

‘De eerste zaak komt in de voormalige winkel van KPN aan de Hamburgerstraat. De volgende komt in Winterswijk. Zo gauw ik een geschikt pand heb gevonden, gaan we daar aan de slag. Dan wil ik naar Zutphen en Zevenaar. Alle grote plaatsen in de regio. Ik denk aan vijf of zes zaken. In zes à zeven jaar moeten die allemaal open zijn.’

Schuurman gaat samenwerken met zijn zus, Yvonne Stegeman. ‘Zij zal veel in de cafetaria’s te zien zijn. Ik leid de boel zakelijk vanuit Zevenaar,’ laat de ondernemer weten in het dagblad.

Verse friet

‘Wij krijgen de aardappels deels geschild binnen. Een beetje schil zit er nog aan voor extra smaak. We snijden er zelf friet van en doen het voor- en het afbakken zelf. Verder gaan we snacks als frikadel, kroket en nasibal voor 1 euro verkopen. Deels zullen die in een automatiek liggen. Er komt een sauzenbar waar mensen zichzelf kunnen bedienen.’

Verder gaat Schuurman ijs, milkshakes, soepen en fruitsmoothies verkopen. De snackbar in Doetinchem zal aan het begin van de avond sluiten en richt zich dus niet op het uitgaanspubliek.

Reageer op dit artikel