nieuws

Hollandse friet kassucces in Warschau

Friet 65

De knaloranje foodtruck met verse Hollandse friet, middenin het centrum van de Poolse hoofdstad Warschau, blijkt een doorslaand succes. ‘Nederpool’ Kris Florek gaat zijn concept in Polen verder uitrollen.

Hollandse friet kassucces in Warschau
Het is dagelijks druk bij de Hollandse frietkraam in Warschau.

Na jaren van voorbereiding en studie durfde Florek het begin 2016 aan: hij ontwikkelde een knaloranje foodtruck, reed daarmee naar z’n vaderland en bakt van daaruit verse friet voor Poolse liefhebbers. Hij noemde het concept Patat & More.

‘We verkopen alleen friet. In drie maten, met drie sauzen: mayo, ketchup en pindasaus. Het patatje oorlog is m’n specialiteit en verkoop ik vanuit een rood-wit-blauwe puntzak.’

Schot in de roos

Dat concept blijkt nu, drie maanden later, een schot in de roos. Het is dagelijks druk voor de truck waar verse friet in de schil wordt verkocht. Polen blijken er dol op. ‘Vooral met pindasaus’, laat Florek aan Snackkoerier weten.

‘In samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Polen vieren we met onze friet op 28 april met vierhonderd gasten Koningsdag in het Lazienki Park.’

Franchise

Kris Florek (34) is van geboorte Pool, woont sinds twaalf jaar in Nederland, is aannemer en verzorgt eigenlijk groot onderhoud aan vastgoed. Begin dit jaar maakte hij zijn droom waar: verse, Nederlandse friet verkopen in hartje Warschau.

‘Deze maand heb ik afspraken met Nederlandse investeerders in Polen, die geïnteresseerd zijn in een eventuele samenwerking, dus over de franchising van Patat & More. Ook gaan we onze Nederlandse friet promoten op World Food Warsaw 2016. En als het aan mij ligt gaan we behalve friet straks ook Nederlandse bitterballen verkopen.’

Reageer op dit artikel