nieuws

Schatje Patatje: friet van zoete aardappelen

Friet

Aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam opende Schatje Patatje. Een cafetaria waar ze van zoete aardappelen friet bakken.

Schatje Patatje: friet van zoete aardappelen
Zoete aardappel: groente (foto: Shutterstock)

Dat is op z’n minst opmerkelijk want zoete aardappel staat niet te boek als aardappel maar als groente. Friet van groente dus, bij Schatje Patatje van uitbaters Sophie Sliepenbeek (21) en Toon Drexhage (26).

Vol vitamines

‘Het verbaasde mij dat er nergens gezonde friet te krijgen was. De zoete aardappel is gezonder dan de normale aardappel: ze zitten vol met vitaminen A en C en bevatten antioxidanten. Bovendien zit je er sneller vol van’, aldus Sliepenbeek in de Amsterdamse stadskrant Het Parool.

Bij de ‘groentefriet’ worden gezondere sauzen geserveerd.

In Snackkoerier binnenkort een nadere kennismaking met de twee jonge ondernemers.

Reageer op dit artikel