nieuws

Enquete: wat vindt u van de AD Friettest

Friet

De jaarlijkse Friettest van het Algemeen Dagblad (AD) komt er weer aan. De testers van die krant bezoeken in totaal 140 bedrijven waar professioneel friet gebakken wordt.

Enquete: wat vindt u van de AD Friettest
Het brein achter de Friettest: AD journalist Paul Hovius. De man waarvan wordt gezegd dat hij cafetariahouders kan maken en breken. (Foto: Roel Dijkstra)

De test is niet onomstreden. De manier waarop bedrijven, die – volgens het AD – ‘slecht’ friet bakken, in de krant worden weggezet, zet jaarlijks kwaad bloed. De winnaars daarentegen, worden de hemel ingeprezen. Daarbij: iedereen kent de test en praat erover.

Appels met peren

Ook wordt vaak gezegd dat het vergelijken van verse- met diepvriesfriet hetzelfde is als het vergelijken van appels met peren. Anderen zeggen juist: vers of diepvries, het moet gewoon deugen. Kortom: de AD Friettest maakt de tongen los.

Daarom aan alle professionele frietbakkers de vraag: wat vindt u zelf nou eigenlijk van die test? Like de Snackkoerierpagina op Facebook en doe mee aan de enquete. Resultaten worden binnenkort online en in de geprinte uitgave gepubliceerd.

Reageer op dit artikel