nieuws

Nieuw: friet uit de automaat

Friet

Op woensdag 2 september presenteerde de Nederlandse start-up Caenator, samen met het Wageningen University & Research Center (beter bekend als landbouwuniversiteit Wageningen), een nieuwe generatie volautomatische frietverkoopmachines.

Nieuw: friet uit de automaat

In het Restaurant van de Toekomst op Wageningen Campus proefde bestuursvoorzitter Louise Fresco het eerste frietje uit de automaat.

Vers gebakken
De frietautomaat maakt het voor het eerst mogelijk om volautomatisch, op elk ogenblik van de dag, een vers gebakken portie friet te krijgen.
De automaat bakt frietjes in minder dan twee minuten en is rendabel bij veertig porties friet per dag. Het apparaat is continu beschikbaar en volgens de fabrikant geruisloos, geurloos en veilig.

Het prototype staat nu in dat Restaurant van de Toekomst op Wageningen Campus. Samen met cateraar Sodexho en andere partners wordt de machine getest bij het publiek. Vanuit binnen- en buitenland is al interesse getoond voor de frietmachine.
Het is niet de eerste keer dat ontwerpers een frietmachine bedenken. De eerste keer werd een flop, ondermeer omdat het luikje op knie-hoogte zat. Van deze versie, die nog verder door ontwikkeld wordt, hebben de bedenkers hoge verwachtingen.

Op de foto: bestuursvoorzitter Louise Fresco test een frietje uit de automaat op haar universiteit. (Foto: eigen foto Caenator)

Reageer op dit artikel