nieuws

Liever patatje dan kaviaar of oesters

Friet

Nederlanders zijn echte levensgenieters en eenvoud staat voorop. Een patatje wordt bijvoorbeeld verkozen boven een oester of een toastje kaviaar. Dit meldt de Telegraaf op basis van van het onderzoek ‘levensgenieten’ in opdracht van de Staatsloterij.

Liever patatje dan kaviaar of oesters

We genieten het meest van lekker eten en mooi weer. Ook worden we blij van een dagje uitgaan, reizen in het buitenland en hobby’s als sporten en knutselen.

Nederlanders genieten het meest

Opvallend is dat Nederland het meest wordt genoemd als land waar mensen het meest genieten van het leven. Daarmee laten we Italië (17%), Spanje (13%) en Frankrijk (10%) achter ons. Driekwart beschouwt zichzelf als bovengemiddelde levensgenieter; mannen nog iets meer dan vrouwen. Ontspanning (83%) en vrijheid (78%) zijn de belangrijkste ingrediënten om gelukkig van te worden. Ook zorgeloosheid (67%), humor (57%) en een rustig levenstempo worden aangeduid als factoren die het leven leuk maken.

De Staatsloterij voerde het onderzoek uit in de aanloop naar de 1 oktober-trekking, waar dertig jaar lang €10.000 netto per maand te winnen is.

Reageer op dit artikel