nieuws

‘Frietmachine: niets nieuws’

Friet

‘Niets nieuws onder de zon.’ Zo reageert snackexpert en schrijver van meerdere boeken over friet en snacks Ubel Zuiderveld, tevens redacteur van Snackkoerier, op het bericht dat fabrikant Caenator vorige week naar buiten bracht over hun ‘uitvinding’, de frietautomaat. 

‘Frietmachine: niets nieuws’
Nederland,Wageningen,02-09-2015 frietbak automaat. foto:Koen Verheijden

‘De eerste frietautomaat in Nederland en België stamt uit 1965, werd uitgevonden door Jean Hoeberigs en is ook te zien in het Frietmuseum in Brugge. Enkele jaren geleden deed McCain nog een proef met frietautomaten in tankstations. In België had je de keten FoodExpress, met verschillende frietautomaten. Alle initiatieven sneuvelden tot op heden of lijden op zijn minst een kwijnend bestaan.’

Vertrouwen
De fabrikant van de nieuwste frietmachine heeft er juist veel vertrouwen in dat de vinding, die nu nog in ontwikkeling is, wel succesvol zal blijken. De automaat werd ontworpen in nauwe samenwerking met Wageningen University. Bestuursvoorzitter Louise Fresco (foto) trok vorige week als eerste een frietje uit de daar geplaatste machine.

Reageer op dit artikel