nieuws

Zelf piepers schillen en snijden voor verse festivalfriet

Friet

De Timp Evenementenservice uit Zieuwent introduceert haar eigen verse friet op cultuurfestival Mañana Mañana in Hummelo. Dit driedaagse festival start op 28 augustus.

Zelf piepers schillen en snijden voor verse festivalfriet

De friet wordt gemaakt van aardappelen die in Harreveld zijn verbouwd door Hulshoff Landbouw uit Groenlo.
De Timp, het bedrijf van eigenaar-directeur Luuk Domhof, is vaste cateraar van De Zwarte Cross en daarmee van haar zusterfestival Mañana Mañana.

Aanstaande vrijdag 28 augustus opent in Hummelo, op landgoed Enghuizen, voor de derde maal Mañana Mañana haar poorten. Anders dan op de Zwarte Cross, dat bol staat van actie en spektakel, is Mañana Mañana een festival gericht op genieten in ontspannen tempo. Op Mañana Mañana kan de bezoeker onder andere zijn eigen vis vangen en koffie malen. Voor De Timp dé gelegenheid om haar eigen verse friet te introduceren.

Zelf snijden
De bezoekers van het driedaagse festival kunnen zelf aardappelen schillen en tot friet snijden, waarna deze verse friet door medewerkers van de Timp bereid wordt. Waar men als klant bij de Timp normaliter binnen een mum van tijd kan genieten van een bakje patat of een verse snack, wordt de bezoeker nu dus uitgedaagd om zelf deel te nemen aan het proces en zijn/haar eigen piepers te schillen.

De verse friet zal bereid worden vanuit de Groentainer. Deze geheel zelfvoorzienende verkoopunit is voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘Frituur d’Natuur’, verwijzend naar de zonne-energie die gebruikt wordt om de hergebruikte accu’s in Groentainer op te laden. Tijdens het festival zullen medewerkers van De Timp de bezoekers begeleiden en informeren over het gehele proces.

Reageer op dit artikel