nieuws

Zelf frietjes snijden, bakken, opeten

Friet

Het verse frietjes project tijdens muziek- en cultuurfestival Mañana Mañana in het Achterhoekse kerkdorp Hummelo, was afgelopen weekend een groot succes.

Zelf frietjes snijden, bakken, opeten

Vele gasten schoven aan en wasten, schilden en bakten hun eigen aardappelen, alvorens deze als zelfgemaakt frietje te verorberen.

De Timp
Het zelf maken van je eigen friet was een idee uit de koker van ondernemer Luuk Domhof, eigenaar van partycateraar De Timp in Zieuwent. De ambitieuze ondernemer ontpopt zich meer en meer als vernieuwer in de snackwereld door elementen als gezond, groen en vooral duurzaam nadrukkelijk in te zetten.
De friet tijdens het festival, het klein en rustige zusje van de bekende Zwarte Cross, wordt gemaakt van aardappelen die in Harreveld zijn verbouwd door Hulshoff Landbouw uit Groenlo. Anders dan op de Zwarte Cross, dat bol staat van actie en spektakel, is Mañana Mañana een festival gericht op genieten in ontspannen tempo. Op Mañana Mañana kon de bezoeker onder andere zijn eigen vis vangen en koffie malen.

Zelf snijden
De bezoekers van het driedaagse festival konden zelf aardappelen schillen en tot friet snijden, waarna deze verse friet door medewerkers van de Timp bereid werd. De bezoeker nu dus welbewust uitgedaagd om zelf deel te nemen aan het proces en zijn / haar eigen piepers te schillen.

De verse friet werd verkocht vanuit de Groentainer. Deze geheel zelfvoorzienende verkoopunit werd voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘Frituur d’Natuur’, verwijzend naar de zonne-energie die gebruikt wordt om de hergebruikte accu’s in Groentainer op te laden.

Foto: bezoekers vonden het leuk, het zelf wassen, schillen en bakken van aardappelen voor een vers frietje.

Reageer op dit artikel