nieuws

‘Doggy Fries’: frietje voor de hond

Friet

Eigenaar Arjan Berendsen van dierenwinkel Molenkamp in het Achterhoekse Zelhem verkoopt sinds kort frites voor honden. De frites zijn gemaakt van aardappelen en mais, en bevatten minder dan 1 procent vet. Deze patat hoeft niet te worden afgebakken en gaat vanuit de zak zo in de bak.

‘Doggy Fries’: frietje voor de hond

Berendsen kwam eerder al met speciaal hondenbier op de markt. ‘Bij een biertje hoort een frietje’, verklaart hij bij Radio Gelderland.

De ‘Doggy Fries’, zoals ze heten, zijn niet alleen geschikt voor consumptie door honden. ‘Ik heb het zelf ook geprobeerd, net als het hondenbier. Ik kan slecht tegen zout en kruiden op chips en friet, dit smaakt prima.’

De hondenfriet is sinds een week op de markt. ‘Het wordt in Engeland geproduceerd en door een Belgische groothandel verspreid over heel Europa en erbuiten.’

Reageer op dit artikel