nieuws

Verse frites in Nijverdal

Friet

Twee jonge ondernemers, Ramon Stegenga (22) en Stefan Leusink uit Nijverdal, willen zich onderscheiden met elke dag vers gesneden patat. Dat doet het duo in een eigen cafetaria, De Meyboom, in die plaats.

Verse frites in Nijverdal

Ramon moet nog twee toetsen doen op de opleiding verkeerskundig ingenieur, terwijl Stefan zowel een opleiding voedingsmiddelen als detailhandel met succes heeft afgerond. Waar Ramon bijna vier jaar als bijbaantje in een cafetaria heeft gewerkt, daar heeft Stefan een andere link met de horeca. Zijn vader levert namelijk aardappelen aan de horeca, wat er tegelijkertijd voor heeft gezorgd dat de jongens op één gebied in ieder geval onderscheidend zijn ten opzichte van de concurrentie.

Verse aardappelen
Elke ochtend neemt Stefan een paar zakken aardappelen mee naar de cafetaria. ‘Die snijden we hier in de de zaak en koken ze daarna voor. Verser kun je de patat dus niet krijgen.’ Sinds anderhalve week is de cafetaria open, de twee vrienden proberen het rustig op te bouwen. Daarom is er ook nog niets aan promotie gedaan. Dat zal in de toekomst wel gebeuren. ‘Het is een bewuste keuze. We hebben nu al mensen die weer terugkomen. Sommigen horen het dan weer van anderen en komen dan eveneens een kijkje nemen. Dat komt voornamelijk omdat ze horen van onze eigen gemaakte patat, want dat komt in Nijverdal niet voor. We krijgen veel complimenten en dat is leuk om te horen, aldus Ramon in de regionale krant Tubantia.

Reageer op dit artikel