nieuws

‘t Vosje Berlicum ontvangt ‘Goed Gefrituurd’ keurmerk

Friet

Cafetaria ‘t Vosje in Berlicum heeft het Goed Gefrituurd Keurmerk gekregen. Het keurmerk, een initiatief van ProFri, is in maart van dit jaar voor het eerst uitgereikt. De eerste cafetaria die het schildje aan de gevel mocht bevestigen was De Daltons in Voorthuizen.

‘t Vosje Berlicum ontvangt ‘Goed Gefrituurd’ keurmerk

Het keurmerk prijkt ook op de gevels van de nummer 1 en 2 uit de Cafetaria Top 100 (Bon Appetit in Rijsbergen en Alida’s Smulpaleis in Roden) en de winnaar van 2013 (Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen).

Het keurmerk is een initiatief van ProFri, maar niet voorbehouden aan leden van de vakvereniging. Om dit naar buiten toe voldoende te kunnen uitdragen, is afgelopen jaar het Nederlands Frituurcentrum opgericht.

Bij de oprichting van deze vakvereniging in 2012 was de introductie hiervan al aangekondigd en verschijnt sinds dit voorjaar het Goed Gefrituurd Keurmerk aan steeds meer gevels van professioneel friturend Nederland.

‘t Vosje Berlicum

Henk Vos van ’t Vosje in Berlicum nam deze week – samen met zijn team – het Goed Gefrituurd Keurmerk in ontvangst uit handen van Frans van Rooij, voorman van ProFri. Van Rooij tegen Snackkoerier: ‘We hebben inmiddels 23 Goed Gefrituurd keurmerken uitgereikt (inclusief ’t Vosje in Berlicum), 14 worden er de komende weken uitgereikt en we hebben ongeveer 50 bedrijven die de het Goed Gefrituurd Keurmerk hebben aangevraagd en in het traject zitten.’

‘De doelstelling van ProFri is dat we dit jaar tussen de 100 en 150 keurmerken gaan uitkomen, maar is voor ons geen halszaak. We streven naar een geleidelijk groei.’

Klik hier voor een overzicht van alle bedrijven in bezit van het keurmerk  Goed Gefrituurd. 

 

 

Reageer op dit artikel