nieuws

Protest-site tegen AD Friettest

Friet

Zaterdag 25 april verschijnt de vierde editie van de AD Friettest. Vakvereniging Profri maakt – net als vorig jaar – bezwaar tegen de toon van de recensies. Verzoeken aan het AD om genuanceerder te schrijven, hadden geen resultaat. Dit jaar lanceert ProFri een protest-website: www.hetadgaattever.nl.

Protest-site tegen AD Friettest

De 144 ondernemers die door het AD bezocht zijn voor de Friettest hebben vorige week een brief ontvangen met de tekst die over hen gepubliceerd gaat worden met de mogelijkheid om weerwoord te geven.

Frans van Rooij, voorman van ProFri: ‘Voor bedrijven met een hoge notering is er niets aan de hand. En wij hebben ook geen bezwaar tegen de test zelf, maar wel tegen de toon en de ongenuanceerde beoordelingen. Zeer kwetsend voor ondernemers en in sommige gevallen ook voor hun klanten. We hebben daarom een protestsite gemaakt.’

Buiten proporties

‘Kritisch beoordelen is niet erg. Dat houdt ons als professionele frituurders scherp en toont aan dat je jezelf geen moment van zwakte kunt veroorloven. Die onvoldoendes zullen we zaterdag dan ook moeten incasseren. Waar wij als vakvereniging hele grote moeite mee hebben is de manier waarop de behaalde score door de redactie wordt toegelicht. Dit is in veel gevallen buiten alle proporties. Sommige bedrijven worden door een hele ‘vieze’ vorm van journalistiek die door het AD wordt toegepast, letterlijk met de grond gelijk gemaakt. Dit kan niet de bedoeling zijn van de AD Friettest, een test die door de media breed opgepakt gaat worden.’

7,5 mét sneer

De teksten die mij zijn voorgelezen of gemaild gaan alle proporties te buiten. Het is onbegrijpelijk dat dit zomaar kan op basis van één enkel bezoek. De redactie is zelfs in staat om iemand met een 7,5 toch nog een snier na te geven.

Om die reden lanceert ProFri www.hetadgaattever.nl. Deze site is nu al online en biedt bezoekers de mogelijkheid hun oordeel te geven over de werkwijze van het AD. Ook kunnen zij van bedrijven die zij kennen via deze site hun persoonlijke mening geven.

 

 

Reageer op dit artikel