nieuws

Fritez Rotterdam mag blijven

Friet

De hippe frietzaak Fritez aan de Witte de Withstraat in Rotterdam mag blijven. Eigen Ruben Kruit heeft van de gemeente een exploitatievergunning gekregen. De sluiting van Fritez aan deze drukke Rotterdamse horecastraat is hiermee van de baan.

Fritez Rotterdam mag blijven
Fritez Rotterdam (foto Rik Leonards)

Kruit zei eerder tegen Snackkoerier graag in De Witte de With te willen blijven. Op Facebook laat hij opgelucht weten: ‘Ladies and gentlemen. We’ve got ‘em!, met daarbij een foto van de exploitatievergunning.

‘De Witte de Withstraat heeft gewoon de traffic van toeristen en hotel- en hostelbezoekers, dat vind je in Rotterdam niet zo snel.’ Naast de vaste vestiging heeft Ruben Kruit ook drie foodtrucks waarmee hij verschillende festivals kan aandoen.’

De ondernemer is hard bezig om zijn foodtrucks uit te breiden. Volgend jaar wil hij waarschijnlijk zes trucks in zijn bezit hebben. ‘Ik wil op meerdere plekken tegelijk kunnen staan. Met Bevrijdingsdag verkoop ik op drie festivals friet.’

De onzekerheid van een exploitatievergunning voor de vaste locatie van Fritez had te maken met omwonenden die klaagden over overlast in de straat. De klachten gaan vooral over de uitloop van de nacht, sluitingstijden van cafés en schreeuwende gasten. Naar eigen zeggen van Kruit is hier al veel aandacht aan besteed en heeft dit niets met het nieuwe horecagebiedsplan te maken.

Reageer op dit artikel