nieuws

Vaalse Snackpoint moet Happy Frites van gevel halen

Friet

Robert Rouwet van cafetariaketen Happy Frites wil dat Snackpoint Happy Frites in Vaals de naam Happy Frites van de gevel haalt. Hij beweert de rechten van de naam Happy Frites te hebben en overweegt naar de rechter te stappen.

Vaalse Snackpoint moet Happy Frites van gevel halen
website Happy Frites

Rouwet is eigenaar van de cafetariaketen Happy Frites die twee vestigingen in Klimmen/Ransdaal en Mechelen heeft. De zaak in Vaals heeft Rouwet vorig jaar verkocht. Het is hem een doorn in het oog dat huidige eigenaar, die zich inmiddels heeft aangesloten bij de formule Snackpoint, de naam ‘Snackpoint Happy Frites’ voert. Hij wil dat de Vaalse cafetaria stopt met het gebruik van de naam Happy Frites. ‘Ik heb de rechten daarvoor.’

Rouwet laat weten last te hebben van recensies op beoordelingssites. ‘Daar staat Snackpoint Happy Frites en dat schept verwarring.’

Papieren

Eigenaar Frank Guo van de Vaalse Snackpoint Happy Frites laat in een reactie aan Snackkoerier weten dat hij zich van kwaad bewust is. ‘Ik wil het eerst op papier zien dat hij die rechten heeft.’ Omdat hij het Nederlands niet zo goed beheerst, verwijst hij naar formuledirecteur Roger Gielen van cafetariaketen Snackpoint. ‘Frank heeft de cafetaria met deze naam overgenomen en dat staat zo in de papieren van de Kamer van Koophandel. Het bedrijf heette eerst cafetaria Happy Frites en dat cafetaria is nu Snackpoint geworden.’
Rouwet overweegt naar de rechter te stappen. Gielen: ‘Als hij dat wil, dan horen we van de rechter wie er gelijk heeft.’

Comeback

Vorig jaar juli kondigde Rouwet in Snackkoerier zijn plannen aan om een comeback te maken met zijn samenwerkingsverband Happy Frites dat verse frites als usp heeft.  In het verleden telde de cafetariaketen van Rouwet op het hoogtepunt zo’n zeventien leden. ‘We zijn bezig met deelnemers en in april gaan er meer Happy Frites van start.’

Reageer op dit artikel