nieuws

Kinderexcursie ‘van aardappel tot frietje’ op 4 oktober

Friet

Bij de aftrap van De Nationale Week van de Friet worden jongeren betrokken. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen op de openingsdag van de campagne op 4 oktober mogen zelf aardappelen rooien bij een boer in Wieringerwerf.

Kinderexcursie ‘van aardappel tot frietje’ op 4 oktober
Foto: Marbel de Graaf-Montsma

Kinderen mogen op die dag tussen 10.30 en 15.30 uur zelf een emmer aardappelen rooien waarbij wordt uitgelegd hoe je er thuis lekkere frietjes van kunt maken. De emmer met zelfgerooide aardappelen mogen de kinderen mee naar huis nemen.

De excursie ‘van aardappel tot frietje’ wordt georganiseerd in het kader van de eerste editie van de Nationale Week van de Friet die van 4 tot en met 12 oktober wordt gehouden. ‘Het zelf ontdekken van de oorsprong van friet is een avontuur die kinderen zelf kunnen beleven bij een boer in Wieringerwerf’, laat Frans van Rooij van ProFri weten.

Reageer op dit artikel