nieuws

Gratis friet bij Plaza Stadskanaal

Friet

Plaza Stadskanaal geeft in de Week van de Friet van 4 tot en met 10 oktober de frites gratis mee aan haar gasten. Deze kunnen er echter ook voor kiezen het bedrag te doneren aan het Parkinson Fonds. De familie Meijering, eigenaar van Plaza Stadskanaal, schenkt daarnaast 30 procent van de omzet aan dit goede doel.

Gratis friet bij Plaza Stadskanaal

‘We hopen dat heel veel klanten hun frietgeld doneren aan het Parkinson Fonds. Wij schenken dertig procent van onze totaalomzet ook aan het fonds. Hoeveel dat gaat opleveren? Daar durf ik geen uitspraak over te doen,’ zegt Dennis Meijering tegen Snackkoerier. Gemiddeld verkoopt Plaza Stadskanaal 300 kilo friet per week.

Klanten met de ziekte

Dat het reuring oplevert is nu al zichtbaar. ‘We hebben zelf een advertentie geplaatst en daarnaast al aandacht van diverse media gekregen. Het levert nu al meer gasten op,’ aldus Meijering. Over de reden van de actie Meijering duidelijk. ‘Je moet andere dingen doen dan een ander. En wij hebben een aantal klanten die door de ziekte Parkinson zijn getroffen. Het is confronterend om te zien hoe zij aan gezondheid moeten inleveren. En zo spreekt het al onze klanten weer aan.’
Het fonds heeft tot doel de ziekte van Parkinson voorkomen of genezen.

Toiletpapier

Het is niet de eerste keer dat Plaza Stadskanaal het goede doel steunt. Meijering bracht in december tijdens de veiling Serious Request van 3FM – in 2013 in Leeuwarden – met succes een bod van € 485 uit op 1560 door Jumbo Nederland gesponsorde rollen toiletpapier. Hij schonk deze toen aan de plaatselijke Voedselbank.

Reageer op dit artikel